20 Haziran 2012 Çarşamba

Türk Traktör

Türk Traktör

Güçlü satış performansı sonrasında tahminlerde revizyonlar
Şu ana kadar yurtiçi satışların ve ihracatın tahminimizden daha güçlü olması nedeniyle tahminlerimizde ufak revizyonlar yaptık. Satış gelirlerine ilişkin tahminimizi %6 yükseltiyor ve 2012 yılı için 1,85 milyar TL olarak belirliyoruz. Yurtiçi talepte beklenen düşüşe rağmen, şirketin 2012 yılında yüksek ihracat ve daha iyi fiyatlama sayesinde satışlarında yıllık bazda %3 büyüme yaşanmasını bekliyoruz. Bunun yanında, daha düşük marja sahip olan ihracat satışlarının artan payı ve marjlardaki trendin beklentimizin bir miktar altında kalması nedeniyle 2012 yılı FAVÖK ve net kâr tahminlerimizi sırasıyla %3 ve %4 düşürüyoruz.
2012 yılında yurtiçi pazar güçlü
2011 yılında tüm zamanların en yüksek seviyelerinin kaydedilmesinin ve satın alımlarda sağlanan %50 faiz desteğinin sadece 35.000 TL’nin altındaki traktörler ile sınırlanmasının ardından yurtiçi pazardaki talep görünümüne ilişkin endişelere rağmen, yurtiçi adet satışlar 2012 yılında şu ana kadar güçlü kaldı ve ılımlı bir daralma yaşanabileceğine işaret etti. Bu nedenle talebin ilk tahminimizin üzerinde gerçekleşebileceğini düşünüyoruz. Türk Traktör’ün 2012 yılının ilk beş ayında yurtiçi satışları, bir önceki yıla göre sadece %3 geriledi. Bu nedenle daha önceden %16 daralma olacağı yönündeki tahminimizi muhafazakâr buluyoruz ve yaptığımız revizyonların ardından 2012 yılında %12 daralma olmasını bekliyoruz. Bu da 2012 yılında Türk Traktör’ün 26.500 adet satış yapmasına işaret ediyor.

İhracat da güçlü bir momentum sergiliyor
Yeni traktör modelinin pozitif etkilerinin ve ana ortak CNH’nin yurtdışında geniş dağıtım ağına sahip olmasının etkisiyle, Türk Traktör 2012 yılının ilk beş ayında güçlü bir ihracat performansı kaydetti; diğer yandan ihracat bir önceki yıla göre %166 artışla 6.459 adet oldu. Şirket yönetiminin 12.000 adet olan ihracat öngörüsünü korumasına rağmen, şirketin hedeflerinin üzerinde bir performans göstermesi ihtimalini olası buluyoruz. Sonuç olarak, 2012 yılı için ihracat tahminimizi %6 artırarak 12.500 adet olarak belirliyoruz. Bu da bir önceki yıla göre %30 büyümeye işaret etmektedir.

%30 yükseliş potansiyeli ile Endeksin Üzerinde Getiri
Yaptığımız revizyonlar sonrası, hedef fiyatımızı %38 yükseliş potansiyeli taşıyacak şekilde 40,00 TL olarak belirledik ve hisse için Endeksin Üzerinde Getiri beklentimizi yineliyoruz. 2012 tahminlerimize göre, Türk Traktör uluslar arası benzer şirketlere göre %27 iskontolu olacak şekilde 6,7 F/K ile işlem görüyor. Aynı zamanda hisse, muhtemel kapasite yatırımlarına rağmen, 2013 yılı için %7,9 temettü verimi sunuyor. İMKB Ulusal 100 Endeksi’nin
 %15 altında performans göstermiş olması nedeniyle, zayıf kâr görünümünün büyük ölçüde fiyatlandığını ve yüksek sezon olan Haziran-Temmuz döneminde güçlü satışların hisse performansını destekleyeceğine inanıyoruz. Dahası, Sakarya’da alınan arazi üzerine yatırım kararının verilmesi de hisse için orta vadede katalizör görevi görebilir çünkü bu yatırım şirket yönetiminin traktör talebinin uzun vadede güçlü kalacağına yönelik güvenini göstermektedir.

0 yorum: